Dag 1, Bergen op Zoom – Dresden

Na een meer dan enerverend weekend waarin Marijke en ik, samen met een grote groep collega’s van Marijke, hebben mee gedaan aan de 1e Bergse SamenLoop voor Hoop, valt het niet mee als om 6:15 uur de wekker afloop; we moeten alles nog doen om straks, nadat we Charlie hebben weggebracht naar zijn tijdelijk verblijf voor de komende week, Hoevekestein.

Zoals wel vaker, pakt het in de praktijk allemaal redelijk uit en om 8:40 uur leveren we Charlie af.

IMG_9269  

Klokslag 8:45 uur rijden we weg op weg naar Dresden, waar we een hotel hebben gereserveerd; de totale afstand bedraagt bijna 800 kilometer.

We hebben gelukkig onderweg geen problemen en rijden via Eindhoven, Venlo, Dortmund en Kassel, naar Dresden.

IMG_9271  
IMG_9273 IMG_9276

Het weer is afwisselend; het ene moment schijnt er een zonnetje en het volgende moment stortregent het.

Op de Duitse Autobahn is de advies snelheid 130, maar af en toe kun je sneller rijden en dat is ook wel eens leuk.

IMG_9278  

Langs de weg vinden we regelmatig bewijs dat het in de voormalige DDR altijd ging om hard werk in diverse projecten, zoals mijnbouw..

IMG_9280  
IMG_9281  

We bereiken zonder problemen rond de klok van 15:30 uur, Dresden. Er wordt hard gewerkt in de stad, maar af en toe zien we toch buurten die een grauw en soms verwaarloosd uiterlijk hebben.

IMG_9282  

De navigatie brengt ons zonder problemen naar het Ibis Budget hotel. Nadat ik Marijke met de koffers heb afgezet, parkeer ik de auto in de nabij gelegen Q-Park parkeergarage.

IMG_9286  

Na het inchecken, zijn we toch wel enigszins verrast als we de kamer betreden.

IMG_9284 IMG_9285

Het is allemaal erg efficiënt ingedeeld in deze qua oppervlakte toch kleine ruimte. We gaan snel naar beneden; we zijn beiden wel toe aan een drankje en even lekker relaxen.

Tot onze verbazing is er naast het hotel, op de Altmarkt, een Herfstmarkt, zeg maar een Kerstmarkt, met alles er op en er aan, maar dan zonder de Glühwein en de Kerstmannen.

IMG_9311  
IMG_9289 IMG_9290

We vinden snel een terras naar onze zin en ik bestel een Weissenbier voort mij en een Zwart biertje voor Marijke. We bestellen een vleesspies om in elk geval even iets te eten te hebben.

IMG_9291 IMG_9292

Het smaakt geweldig en als we een aardige Duitser bereid hebben gevonden een foto van ons samen te maken, raken we gezellig aan de praat; hij weet het nodige over de gevolgen van de 2e Wereldoorlog en de geschiedenis van Dresden.

IMG_9295  
IMG_9293 IMG_9294

We lopen op ons gemak langs de diverse kraampjes, genieten van wat we zien, maar kopen niks.

IMG_9297 IMG_9299
IMG_9301  

Als we de markt hebben overgelopen, willen we toch nog wel wat drinken en een klein hapje eten, dus zoeken we weer een gezellig terras uit. Marijke neemt een plaatselijke, droge, witte wijn, een Bachus en ik neem een Mass Paulaner, of te wel 1 liter bier.

IMG_9309  

We eten er een lekkere Flammenkuche bij en als Marijke nog een glaasje wijn neemt, bestellen we dat nogmaals.

We besluiten nog even de directe omgeving te verkennen, o.. om te kijken waar we vanavond zullen gaan eten en zo komen we o.a. een prachtige Fiat Topolino tegen, maar ook een Irish Pub.

IMG_9313  
IMG_9314 IMG_9316
IMG_9315 IMG_9317

We gaan naar het winkelcentrum dat onder het hotel ligt en vermaken ons prima. We kopen bij de Aldi een doos Chianti Classico en een fles Doppelkorn, zodat we op de hotelkamer ook wat te drinken hebben.

IMG_9318  
IMG_9321 IMG_9322

Voordat we gaan eten, gaan we nog even terug naar de hotelkamer.

IMG_9323 IMG_9324

We gaan straks om 21:00 uur naar de overkant, waar een Japans Sushi restaurant zit, dat voor slechts € 9,90 per persoon, onbeperkt Sushi eten aanbiedt.

IMG_9327 IMG_9326

Aan ons is uiteindelijk vanavond helemaal niks verdiend; we hadden allebei best wel trek en het aanbod van Sushi was gevarieerd en het smeekte heerlijk. Er was ook (warme) groenten, kroepoek en sinasappel. We dronken allebei Japanse thee en sloten af met koffie.

IMG_9328 IMG_9329

We waren uiteindelijk om 22:30 uur terug op de hotelkamer, waar we nog een borreltje hebben gedronken en een aflevering hebben gekeken van Aspe. Om 23:45 uur was de energie echt helemaal op.

We hebben vandaag bijna 800 kilometer gereden.

image

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dresden en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s